Klik på billedet for galleri

Cuba 2012

 

 

 

 

Program for rundrejsen

 

Mandag - 30. januar

Vi starter rundrejsen med at køre fra Havanna lufthavn til Havanna Libre, hvor vi skal tilbringe de næste 3 dage. Vi ankommer sent, så aftenen er på egen hånd.

Tirsdag - 31. januar

Efter morgenmaden mødes vi til et lille informationsmøde. Så er det tid til at komme ud og opleve den fantastiske by - Havanna. Dagen vil hovedsagligt foregå på gåben igennem den gamle bydel. På vores vandring igennem byen, forstår man virkelig hvorfor Havanna anses for at være en af de flotteste og mest specielle byer der findes. Vi nyder vores frokost på en restaurant lidt uden for byen.

Derefter er det tid til at besøge en af de kendteste  pladser på Cuba ­Revolutionspladsen, hvor Fidel holder sine berømte taler.

Eftermiddagen er på egen hånd, men for dem som har lyst er der mulighed for at tage med på en uforglemmelig aften, til det verdensberømte show - Tropicana.

Onsdag - 1. februar

l dag forlader vi Havanna for en stund, for at opleve Vinales dalen, som ligger i Pinar del Rio provinsen. Området er kendt som Cubas tobaksdistrikt og på vejen skal vi besøge en fabrik, hvor de laver de berømte Havanna cigarer.

[ Vinales findes massevis, af små bjerge, kaldt mogotes og her skal vi også besøge drypstensgrotten Cueva dellndio, hvor indianerne gemte sig for spanierne.

Vi spiser vores frokost på en hyggelig restaurant midt i den storslået natur, og vender først sent tilbage til Havanna og nyder middagen på hotellet.

Torsdag - 2. februar

Efter morgenmaden kører vi hen og ser på en anden af landets mærkevarer - rom. Resten af formiddagen stå i Ernest Hemingways navn. Vi kører ud til den lille fiskerby - Cojimar, hvor han havde sin elskede båd - Pilar, liggende.

Vi besøger også fæstningen El Morro, med den fantastiske udsigt over Havanna by. Resten af dagen er på egen hånd og  middagen kan eventuelt indtages på hote Ilet.

Fredag - 3. februar

I dag forlader vi Havanna og sætter kursen imod byen - Cienfuegos. en af de to byer på Cuba. der blev grundlagt af franskmænd.

Vi skal på vejen besøge en nedlagt sukkermølle og får mulighed for at smage på friske sukkerrør. Frokosten nydes i dag med udsigt over Svinebugten, hvor den USA støttede invasion af Cuba fandt sted. For dem, som har lyst vil der være mulighed for at hoppe i det krystalklare vand, inden vi kører til vores hotel i Cienfuegos, hvor vi også skal indtage vores middag.

Lørdag - 4. februar

Inden vi kører til Trinidad, skal vi ud og opleve Cienfuegos by. Vi besøger Jose Marti pladsen, som er på Unescos verdensarvsliste. Blandt de imponerende bygninger ligger det fine gamle Tomas Terry teater, som vi skal besøge.

Vi skal også ud at besøge en botanisk have, hvor vi hører mere om Cubas spændende plante liv. Middagen nydes på vores hotel, lidt uden for Trinidad, og her kan vi måske nå et dyp i det Caribiske hav. .

Søndag - 5. februar

Efter morgenmaden tager vi ind til nok Cubas smukkeste by - Trinidad. Denne lille fantastiske by, står som den gjorde for 200 år siden. Vi besøger en keramikers private hjem, hvorefter vi slentrer gennem byen og ser et museum, som giver et godt indblik i hvordan de boede i gamle dage. Plaza Mayor skal også ses og når vi bliver trætte i benene tager vi en forfriskende drink på baren - La Canchanchara. Frokosten spiser vi i Trinidad og derefter vil der blive tid til selv at udforske byen, inden vi tager tilbage til hotellet. Eftermiddagen er på egen hånd og middagen kan indtages på hotellet.

Mandag - 6. februar

Den sidste dag på vores rundrejse starter med et besøg på en gammel sukkerplantage. Her får vi mulighed for selv at presse sukkerrør og nyde den fantastiske udsigt over området fra Iznaga tårnet. Næste mål er byen Santa Clara, hvor det afgørende slag i revolutionen stod. Her besøger vi Cubas elskede frihedskæmper Ernesto Che Guevaras monument, som er lavet for at give et indblik i hans liv og en forståelse for hans indflydelse på revolutionens historie. Inden kursen sættes mod Varadero og badeferien. indtager vi rundrejsens sidste frokost udenfor Santa Clara.

Hoteller på rundrejsen

 

Havanna: Hotel Tryp Habana Libre  Link Klik her

Morgenmad 07.00 - 10.30, Aftensmad 19.00 - 22.30

Bar 08.00 - 02.00, Swimmingpool 09.00 - 19.00 Deponeringsboks koster 2 CUC pr. døgn, findes på værelset 4 overnatninger

 

Cienfuegos: Hotel Jagua   Link Klik her

Morgenmad 07.00 - 10.00, Aftensmad 19.00 - 22.00 Bar 24 timer, Swimmingpool 24 timer

Deponeringsboks koster 2 CUC pr. døgn, findes på værelset I overnatning

 

Trinidad: Hotel Ancón  Link Klik her

Morgenmad 07.30 - 10.00, Frokost 12.30 - 14.30 Aftensmad 18.30 - 21.30

Bar 24 timer, Swimmingpool 10.00 - 19.00 Deponeringsboksen er gratis, findes på værelset 2 overnatninger

 

Bade Hotel

Varadero: Hotel Be Live Turquesa  Link Klik her