Dansk Vestindien 2016

 

Klik på billeder for  galleri

Dag til dag program

Dag 1. Danmark - San Juan

Dag 4. På havet

 

Hele dagen foregår til søs, mens skibet med en fart på maksimalt 24 knob har kurs mod Barbados. Start dagen med en dejlig morgenmad i skibets hovedrestaurant Herefter kan dagen bruges til at udforske skibets mange tilbud og måske slappe af i en liggestol ved poolen, hvor I kan sole jer og oparbejde den brunhed, som mange vil misunde jer, når I kommer hjem.

Der er også mange motionsmuligheder om bord, hvor man både kan løbe og dyrke styrketræning i fitnesscentret, eller måske, mere tillokkende, besøge spa-æntret, hvor man kan få massage og et væld af behandlinger.

Man kan deltage i fælleslege og konkurrencer, slå sig ned og følge undertioldningen rundt omkring på skibet, shoppe i butikkerne, lytte til musik i en at barerne og nyde udsigten over havet. Om aftenen er der undertioldning i skibets teater, hvor I kan opleve imponerende Broadway-shows. Programmet bliver annonceret i forvejen, så man kan nå at hente billetter. I får hver aften et program for, hvad der sker dagen efter, og det er en rigtig god ide at læse det, så I kan være det rigtige sted på det rigtige tidspunkt.

Dag 5. Bridgetown, Barbados

I ankommer kl. 8 om morgenen til Bridgetown, Barbados, der ligger 13 grader nord for Ækvator omgivet at utroligt klart og indbydende hav. Trods vinden fra havet er her et fortioldsvis tørt klima og tropiske temperaturer, der kun svinger 4 grader mellem sommer og vinter. Her mødes turisterne af et varmt: "Hello", idet engelsk er hovedsproget på Barbados, dog tilsat en del fantasifulde slangudtryk og indforståede forkortelser. Der bor 290.000 indbyggere på Barbados, som ikke er større end Bornholm, hvoraf en tredjedel er bosat i hovedstanden Bridgetown.

Fra København via en europæisk lufthavn. Efter ankomsten til San Juan i Puerto Rico indlogeres I på Hotel Sheraton i Old San Juan, hvor I skal tilbringe de første to nætter af jeres ferie.

Dag 2. San Juan, Puerto Rico

I har hele dagen til at udforske den gamle by eller tage på opdagelse på øen. Puerto Rico blev en koloni i 1508, 15 w efter Columbus' første ankomst til Amerika. Øens kolonistatus er bevaret frem til i dag, hvor den er under amerikansk flag. Puerto Ricos vigtige strategisk placering ved indsejlingen til Caribien gjorde den attraktiv for områdets kolonimagter at få herredømmet over. I 400 w holdt det spanske styre stand mod angreb fra engelske, hollandske og franske søfolk, men også mod områdets mange pirater. I 1898 blev øen erobret af USA.

I dag er San Juan en af de vigtigste havnebyer i Caribien. Oer er masser af historie på den 150 kilometer lange e. Gå en tur i den gamle bydel, hvor 400 ws spansk indflydelse fortsat kan ses i form af smukke restaurerede bygninger, flotte pladser og ikke mindst katedralen midt i byen. Besøg også rommuseet, eller tag på udflugt til et af de mange naturreservater, fx El Yunque National Park. Øen er omgivet af turkisblåt vand og har nogle af de bedste strande i Caribien.

Jeres hotel ligger i San Juans gamle bydel med gader i gittermønster bag levnene fra den gamle bymur og befæstninger med 500 år på bagen. Kig på de velkonserverede gamle bygninger i pastelfarver, som udgør den bedst bevarede arkitektur fra den spanske kolonitid i denne del af verden. Området er naturligvis på UNESCOs liste over verdensarv.

Dag 3. Tjek-ind på skibet og til søs

 

På 3. dagen begynder jeres krydstogt. Det er muligt at tjekke ind på skibet fra Kl. 13.00. Celebrity Summit, som tilhører Celebrity Cruises' eksklusive Millennium-klasse, har undergået en gennemgribende renovering og er genopstået med

den berømte, meget luksuriøse AquaClass, som også findes på skibene i Solstice-klassen.Skibet er et klassisk krydstogtskib tegnet i et smukt design med et 11 dæk højt atrium og indretningsdetaljer i teaktræ og glas.

Om bord på Celebrity Summit finder I bla. et lækkert fitnesscenter, en fantastis~ spa, 2 pools, herunder en overdækket pool, teater og adskillige barer og cafeer. Som noget nyt introduceres også Celebrity iLounge, hvor I kan deltage i iLearn timer og købe de nyeste tekniske vidundere i den første Apple-butik til havs.

 

 

Skibets mange restauranter er et kapitel for sig. I hovedrestauranten er alt mad inkluderet i prisen og i temarestauranten Qcine betaler I et mindre gebyr til gengæld for ekstra luksus. Hvis I rejser på AquaClass har I desuden adgang til den eksklusive Blu-restaurant, hvor der er dejlig fred og ro. I det hele taget er det usandsynligt, at I bliver skuffet over madens og vinens kvalitet. Skibene i Millennium-klassen har samtidig rigtigt mange aktivitetstilbud, som f. eks. basketballbane og joggingbane

Det er her, skibet lægger til, og I kan snart gå i land og opleve den gamle smukke by, der kan dateres helt tilbage til 1628, hvor englænderne koloniserede øen. Den natulige dybe havn gjorde det muligt at sejle helt ind til det, der senere blev til Bridgetown. I dag venter der jer en charmerende gammel bydel med smukke restaurerede huse, mange af dem er samlet omkring Broad Street, hvor I bl.a. finder parlamentsbygningen. Cnambertain Bridge og katedralen med det karakteristiske tårn.

Det var sukkerplantagerne, der skabte rigdom på øen. Slaveskibene sejlede i pendulfart mellem det afrikanske kontinent og øgruppen helt frem til 1834, hvor slaveriet blev forbudt. Briterne regerede på Barbados indtil 1966, hvor øen fik sin selvstændighed.

I dag er Barbados' største attraktion de enestående sandstrande, der slynger sig langs kysten. Vestkysten byder på rig mulighed for eksotisk afslapning på smukke strande med roligt badevand. For jer, der vil snorkle, er der rig mulighed for at opleve de farverige koraller og spraglede fisk i det turlkisblå vand. I har også gode muligheder for at se skildpadder.

Bridgetown byder på et hav af shoppingmuligheder, restauranter og hyggelige cafer, hvor der serveres afternoon tea - briternes mangeårige tilstedeværelse fornægter sig ikke. Der er gode muligheder for at gøre en god handel i byen, rigtig mange butikker er toldfrie, hvilket indebærer, at man kan købe mærkevarer til særdeles attraktive priser. I forlader Barbados kl. 17 efter en begivenhedsrig dag. Kursen sættes mod St. Lucia, hvor I ankommer næste morgen.

Dag 6. Castries, St. Lucia

Skibet er kl. 8 ved kaj i Castries, som siden 1650 har været St. Lucias hovedstad og vigtigste havn, der summer af liv fra store krydstogtskibe og lokale fiskekuttere Der bor omkring 60.000 i byen, hvis navn er af fransk oprindelse og frit oversat betyder "sikker indsejling". St. Lucias dramatiske vulkanske landskab med frodige grønne bjerge og tæt regnskov, bløde sandstrande og de berømte Pitons­tvillingebjerge gør øen til en sand perle.

På en udfiugt rundt på øen overraskes og fascineres man over den variation, der præger det toppede landskab, hvor frodig regnskov grænser op til kridhvide sandstrande med turkisblåt hav. Nyd et par timer på de fortrinlige strande, hvor der er mulighed for at dykke/snorkle og kigge på tropiske fisk, koraller og gamle skibsvrag. St. Lucia har en af de største kolonier af skildpadder i Caribien og I kan også være heldige at se nogle af de over 20 arter af hvaler, som jævnligt spottes omkring øen.

Det var Columbus, der i 1502 invaderede øen og gav den navnet Santa Lucia. Herefter fulgte en turbulent tid for den smukke ø, som både spanierne, briterne og franskmændene har gjort krav på, og som følge heraf har øen skiftet nationalflaget mere end 14 gange. Fra 1814 og frem til selvstændigheden i 1978 var St. Lucia under britisk kontrol. Arkitekturen er også præget af de mange å" med skiftende kolonimagter. I oplever bedst nuancerne, nå" I bevæger jer rundt til fods gennem de smalle gader med farverige bygninger. Klokken 17 skulle alle gerne være tilbage på skibet, nå" landgangen bliver taget.

Der er natuligvis også et elegant kasino om bord samt toldfri butikker. Jeres kahytter vil være klar fra kl. 14 og kufferterne vil være i kahytterne fra kl. ca. 18, så ønsker I at komme en tur i poolen, så husk at tage badetøjet med i håndbagagen.

I vinker farvel til San Juan kl. 20.30, når I stikker til søs. Det er hyggeligt at stå på dækket og se skibet lægge fra kaj.

Dag 12-15. Christiansted, St. Croix

I tager vandfiyveren fra Charlotte Amalie til Christiansted på St. Croix - en smuk flyvetur på ca. 20 minutter med start og landing på havet. I tager en taxa til det historiske hotel, The Buccaneer, som ligger helt formidabelt på et stort område med tre private strande, pool, 18-hullers golfbane, tennisbaner og sågar egen historiske sukkermølle, cirka 5 minutters kørsel uden for Christiansted.

Den store lyserøde hovedbygning er opført i kolonistil og indeholder to lækre restauranter, bar og butikker. Hotellet er familieejet og drevet af den samme familie i generationer, og det mærkes på den fremragende service, der ydes på stedet. I indkvarteres i et af hotellets store dobbeltværelser med udsigt over havet. Alle værelser har aircondition, balkon eller terrasse, minikøleskab, sikkerhedsboks, telefon, hå'tørrer og tv. Her skal I nyde tilværelsen de næste 3 dage.

Tag en gåtur rundtfi Christiansted, som i daglig tale kaldes for C'sted. Christiansted er anlagt som garnisonsby med snorlige gader, der ligger vinkelret, som vi kender det fra Fredericia. Gaderne har velklingende navne; Kongensgade, Kompagnistræde, Dronningens Tværgade osv., som i den ældste del af København.

Kig forbi Fort Christiansværn og Steeple House, oprindeligt en lutheransk kirke, der nu rummer et lille museum, som drives affrivillige med uforudsigelige åbningstider til følge. Se også Vejerhuset, Toldboden og Regeringspalæet, hvor guvernøren residerede.

Hvis I får abstinenser over at være på land, kan I tage en halv- eller heldagstur med katamaran til den øde tropeø, Buck Island. Området har status af nationalpark og snorklingen her blandt farverstrålende fisk og koraler er fantastisk.

På dag 15 er det desværre tid til at for1ade Dansk Vestindien for denne gang. I flyver fra St Croix via et par stops til Danmark.

Dag 16. Ankomst til Danmark