Ved ankomst er der velkomstmøde i baren.

Resten af aftenen er til fri disposition. Skibet bliver liggende natten over i Luxor.

Tidligt om morgenen er der udflugt til vestbredden i Luxor med Kongernes Dal, Hatshepsuts dødetempel, gravarbejderlandsbyen Deir el Medina samt Memnonkolosserne. Vi er tilbage igen til frokost. Skibet sejler fra Luxor mod slusen i Esna, der passeres i løbet af natten. Skibet ligger natten over i Edfu.

Om eftermiddagen er der tilmelding til og betaling af ekstra udflugter samt indbetaling til drikkepengeordningen. Dette foregår i baren.

Om morgenen er der besøg i Edfutemplet. Der køres i hestevogn til templet. Turen tager et par timer. Herefter sejles til Kom Ombo, som nås sidst på eftermiddagen.

Vi besøger dobbelttemplet i Kom Ombo ved ankomst. Skibet sejler efterfølgende mod Aswan, som nås sidst på aftenen.

Om morgenen er der udflugt til Philætemplet beliggende på en ø bag den gamle dæmning, det gamle granitbrud med Den ufuldendte obelisk og den store Aswandæmning. Vi sejler tilbage til skibet i filukka og er tilbage til frokost.

Om eftermiddagen er der mulighed for at komme på ekstraudflugt til en Nubisk landsby. Vi sejler gennem et naturskønt område med et overdådigt fugleliv.

Resten af dagen er til fri disposition i Aswan, hvor skibet ligger natten over.

Tidlig morgen er der mulighed for ekstraudflugt til Abu Sim bel-templerne ca. 275 km. syd for Aswan. Templet med de gigantiske statuer af Ramses Il blev flyttet, da man i 1960'erne opførte Aswan-dæmningen, og er et af de mest imponerende og bedst kendte i Ægypten.

Om morgenen er der også mulighed for at komme på ekstraudflugt til den Nubiske landsby, for dem, der ikke skal med til Abu Simbel.

Resten af dagen er til fri disposition i Aswan, hvor skibet ligger natten over.

Om aftenen er der mulighed for at komme på ekstraudflugt til det smukke Lyd & lys show i Philaetemplet.

'Tidlig morgenen sejler skibet fra Aswan mod Kom Ombo, hvor andre gæster skal besøge templet. Herefter sejles der til Edfu, hvor der igen er besøg i templet for andre gæster. Midt på eftermiddagen sejler skibet til slusen i Esna, som passeres sidst på aftenen, og videre til Luxor.

Efter frokost er der informationsmøde for dem, der skal videre til Cairo og Sharm el Sheikh efter krydstogtet.

Før daggry er der mulighed for at komme med på ballontur over Vestbredden i Luxor, hvor vi ser templer, landskab og grave oppefra i den opgående morgensol.

Om formiddagen er der udflugt til Karnak-og Luxortemplerne for nogle grupper og for andre grupper arrangeres der byrundtur i Luxor, vi er tilbage igen til frokost ombord. For de grupper, der var i templerne om formiddagen, arrangeres der byrundtur i Luxor om eftermiddagen og for de grupper, som var på byrundtur om formiddagen er der udflugt til Karnak-og Luxortemplerne om eftermiddagen.

Gæster til Cairo skal afregne for drikkevarer ombord onsdag aften, øvrige gæster afregner i løbet af torsdag formiddag.

Afrejse fra Luxor.

 

Program for 1 uges Nilkrydstogt

Torsdag:

Fredag:

Lørdag:

Søndag:

Mandag:

Tirsdag:

Onsdag:

Torsdag:

Klik her for galleri

Egypten Luxor